Elkészült a közvetlen autópálya-összeköttetés Debrecen és Nyíregyháza között

Megosztás

A most megépült „C” ág a Nyíregyháza irányából az M3-as autópályán érkezők számára nyújt lehetőséget Debrecen irányába tovább haladni. A „D” ág a Debrecen felől az M35-ös autópályán, Nyíregyháza irányába az M3 autópályán való tovább haladást biztosítja.

Elkészült a közvetlen autópálya-összeköttetés Nyíregyháza és Debrecen között, megépült az M35-ös autópálya Debrecen-Nyíregyháza és a Nyíregyháza-Debrecen csomóponti ága Görbeházánál – jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára az átadás helyszínén. 

„Ennek a munkának az elvégzése nem pusztán egy lokális beavatkozás, hanem a teljes kelet-magyarországi hálózat szempontjából is meghatározó, ilyen szempontból nagyon sokat adtunk reményeink szerint a térségnek. Ha kitekintünk az érintett megyékre, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyékre, akkor látjuk, hogy nem ez az egyetlen munkavégzés a környéken, illetve nagyon sok előkészület zajlik azért, hogy a jövő is hasonló, minőségi kivitelezésekkel telhessen majd” – tette hozzá a helyettes államtitkár.

5 milliárd forintos fejlesztés

A most megépült „C” ág a Nyíregyháza irányából az M3-as autópályán érkezők számára nyújt lehetőséget Debrecen irányába tovább haladni. A „D” ág a Debrecen felől az M35 autópályán, Nyíregyháza irányába az M3 autópályán való tovább haladást biztosítja. A fejlesztés 2022 februárjában kezdődött, hazai forrásból mintegy 5 milliárd forintot fordítottak rá. A gazdaság szempontjából a keleti térség egyre fontosabb szerepet kellene, hogy elfoglaljon, többek között ezért is volt fontos az autópálya-összeköttetés kiépítése, hangzott el a sajtótájékoztatón. A beruházás tartalmazza a híd megépítését, valamint egykilométernyi úthálózat kialakítását. (via Nyiregyhaza.hu)

Kapcsolódó cikkek